• 1

 • 2

 • 3

 • 1
 • 2
 • 3
 • 1 INESA Márka képviselők lettünk!
 • 2 6 éve világítjuk meg Siófok főterét és üdülőövezetét!
 • 3 INESA centert avattak!
 • 4 Soltvadkert teniszpálya korszerűsítés
 • 5 APC Alu-Block Kft. Nátrium fényforrások cseréje
 • 6 Mercedes szalon Siófok
 • 7 Új mérőhelyünk!
 • INESA Márka képviselők lettünk!

  Az INESA EUROPA saját gyártmányú termékeik a legkorszerűbb technológiákkal készülnek. A magyar központja irányítja az európai nagykereskedelmi tevékenységeket ipari fényforrásokkal és lámpatestekkel.

  Egy 15,000 m2 logisztikai központtal rendelkezik a cégcsoport magyarországi leányvállalata, folyamatosan növekszik és terjeszkedik.

  A sanghaji központú INESA a világ egyik legnagyobb LED lámpatesteket gyártó vállalkozása, világszerte 7 ezer embert foglalkoztat, 50 telephellyel és 17 gyártóegységgel rendelkezik.

 • 6 éve világítjuk meg Siófok főterét és üdülőövezetét!

  Immáron 6. éve, hogy Siófok város akkor még próbaként lecserélte a város főterén található 70W-os nátrium fényforrásokat DML 40W-os Venus fényforrásokra. Az akkori próbahelyszínként egy városrészt jelölt még meg a városvezetés, ahol azóta is a 70W-os nátriumok helyett a 40W-os DML-ek világítják meg az ott élők mindennapjait. Az eltelt idő alatt a város is és cégünk is kétséget kizáróan bizonyosodott meg a DML termékek élettartamáról és megbízhatóságáról.

  Tovább a cikkhez...
 • INESA centert avattak!

  INESA centert avattak Dunakeszin. Az INESA Europa Kft. az első kínai részvénytársaságnak, az INESA Group formációnak a magyar bástyája Európa meghódítására a LED fényforrások elterjesztéséért. 

  Az INESA Europa 16 ezer négyzetméteres épülete a központavató aktusával európai kereskedelmi és logisztikai feladatokat lát el. 2016 második félévétől kezdve összeszerelő- majd gyártóüzem helyéül is szolgál a legkorszerűbb LED technológiákat hasznosító fényforrások előállítására.

  Az INESA Europa Kft. kínai-magyar vegyesvállalat kínai tulajdonosi többséggel. Egymilliónyi eurós törzstőkével az INESA Group érdekeltségi körébe tartozik és Magyarországon további gyártóegységeket terveznek beindítani.

  AZ INESA Europa Kft. kínálata lefedi az ipari világítási igényeket az utcai közvilágításon át a kereskedelmi egységek speciális megvilágítási igényein keresztül egészen a lakossági szükségletekig. Pár hónap elteltével egy olyan LED lámpa gyártásába fognak. Azon túl, hogy a kibocsátott fényenergiát homogén és villódzásmentes módon teríti majd, megszüntet minden olyan eltérést, amit a hagyományos világítótesthez hasonlítva az ehhez szokott emberek mindeddig a LED fényforrások hátrányára írtak.


 • Soltvadkert teniszpálya korszerűsítés

  A soltvadkerti teniszpályán felszereltük a 200W-os DML reflektorjainkat kiváltva a korábbi gyenge teljseítményű led-es fényforrásokat.

  Tovább a cikkhez...
 • APC Alu-Block Kft. Nátrium fényforrások cseréje

  Az apci alumínium feldolgozó üzemben a 400W-os nátrium lámpákat cseréltük 200W-os csarnok világító lámpatestekre, melyeket biztonsági üveglappal zártunk le. A cég tevékenységéből adódóan fontos, hogy a megvilágítás tökéletes legyen és a nátriumok által generált folyamatos fényforrás csere költsége is minimalizálódjon, így a vállalat még hatékonyabban tudjon működni.

  Tovább a cikkhez...
 • Mercedes szalon Siófok

  Örömmel tölt el minket, hogy a Mercedes siófoki kereskedése és szervize is a DML termékek mellett döntött a korszerűsítésnél. Cégünk a változás előtt található fémhalogén reflektorokat és kompakt fénycsöveket cserélte le indukciós reflektorokra és fényforrásokra.

  Tovább a cikkhez...
 • Új mérőhelyünk!

  .Telephelyünkön levő mérőhelyünk segítségével könnyen imitálni tudjuk az utakon előforduló lámpatest elhelyezések összes lehetőségét. A 30x8 méteres területen új generációs műszereinkkel mérjük a különböző fénytechniai adatokat, ezáltal garanciát tudunk biztosítani az általunk forgalmazott DML termékek teljesítményeire.

Hírlevél

indukcios elv

A DML technológia

Tesla óta ismert az a technikai megoldás, amellyel a fényt elektromágneses indukció segítségével állítják elő. A DML technológiával a fényt digitális szabályozású indukcióval hozzák létre

Tovább a cikkhez

teljesitmenycsokkenes

A VEL érték és az S/P hányados

A DML-ek fontos jellemzője: V.E.L. érték!

Tovább a cikkhez

Szolgáltatásaink

felmeres

Felmérés - A szükséges előzetes felmérést a távolságtól függően az esetek többségében díjmentesen elvégezzük!

3dtervezes

3D tervezés - Szakképzett számítástecnikusaink díjmentesen készítenek Önnek előzetes látvány- és fénytervet!

megterules

Megtérülés számítás - A megtérülés számítással forintra pontosan láthatja, hogy a korszerűsítés mekkora költségcsökkenést eredményez Önnek egy adott rövid időn belül.

kivitelezes

Kivitelezés - Szakértemmel, jártassággal és engedélyekkel rendelkező alvállalkozóink segítségére lehetnek a kivitelezésnél!

 

A VEL érték és az S/P hányados

A DML-ek fontos jellemzője: V.E.L.

Az indukciós lámpákat szemlélve sokan megjegyzik, mennyire erős a fényük, és az általuk kibocsátott fény minőségét is jobbnak látják.
Amikor azonban egy fénymérő segítségével összehasonlítják a DML indukciós lámpákat és a hagyományos lámpákat, a műszer általában azt mutatja, hogy az indukciós lámpa kevesebb fényt bocsát ki, mint a hagyományos. Emiatt vannak, akik kétségbe vonják az új típusú lámpák felszerelésének értelmét – annak ellenére, hogy azok 50%-kal kevesebb energiát fogyasztanak –, mert úgy gondolják, hogy az indukciós lámpákkal megvilágított felületek nem lesznek olyan világosak, mint hagyományos lámpák esetén. Annak ellenére vélekednek így, hogy az indukciós lámpa fényét saját szemükkel is legalább olyan erősnek látják, mint a hagyományosét, ha nem erősebbnek.


A probléma gyökere nem az indukciós lámpákban vagy az általuk kibocsátott fény erősségében kereshető.
A fénymérők tervezésekor használt jelenlegi fotometriai szabványokat a Nemzetközi Világítástechnikai Bizottság (CIE) 1951-ben fektette le, és azok nem követték a világítástechnika fejlődését.
A fénymérők érzékenységi görbéjének meghatározásához használt szabványok nem veszik figyelembe, hogy a sötétadaptált (szkotopikus) látás milyen szerepet játszik a szem érzékenységében. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a szem érzékenyebb a kék színképtartományra, mint ami a fénymérő mérési görbéjének megfelel.Jelentős részben a sötétadaptált (szkotopikus) látás segítségével észlelt kék fény felel a látás élességéért.Egyszerűen tehát azt mondhatjuk, hogy a fénymérők és az általuk a fényerősség mérésére használt 1951-es szabványok hibásak, így a fogyasztók korszerűtlen világítástechnikai eszközöket vásárolnak ahelyett, hogy kihasználnák a technika legújabb vívmányait, köztük a költségkímélőbb, ráadásul jobb minőségű fényt adó indukciós lámpákat.


Az emberi retina körülbelül 125 millió pálcikát és mintegy 6 millió csapot tartalmaz. Ezek a sejtek különbözőképpen reagálnak a különböző színű/hullámhosszú fényre. A csapok, amik felépítésüknél fogva képesek a színek érzékelésére, jó fényviszonyok mellett működnek, míg a pálcikák a gyenge fényben való látásért felelnek, ezért érzékenyebbek, azonban a színlátásban nem vesznek részt.

Fotopikus látásnak nevezzük a normál nappali körülmények között végbemenő emberi színlátást (melynek alapja a vörös, zöld és kék színek érzékelése, amiből az agy megalkotja a minket körülvevő világ színes képét).
Szkotopikus látásnak nevezzük a gyenge megvilágítás esetén működő, sötétadaptált emberi látást.
Mezopikus látásnak nevezzük a fotopikus és a szkotopikus látás kombinációját, amiben a szem kék színképtartományra érzékeny pálcikáinak érzékenysége és a csapok színérzékelése ötvöződik.

A lámpák fotopikus és szkotopikus fényerejének hányadosát S/P aránynak hívjuk; ez a hányados határozza meg, hogy milyen fényesnek látunk egy fényforrást. Ez az oka annak, hogy az emberi szem a 200 wattos DML fényforrást ugyanolyan vagy nagyobb fényerejűnek látja, mint a kétszer akkora teljesítményt felvevő nátrium vagy fémhalogén fényforrást.

A gyakorlatban ez a következőképpen működik:
A fényáram mértékegysége a lumen. A lámpák S/P hányadosa azért fontos, mert ha ennek értékét megszorozzuk az 1951-es szabványon alapuló hagyományos fénymérőről leolvasott értékkel, megkaphatjuk a lámpa által leadott – az emberi szem számára hasznosítható – fény mennyiségét. Ezt nevezzük vizuálisan effektív lumen számnak (VEL).
Hagyományos fénymérővel vagy spektrométerrel meghatározzuk a lámpa fotopikus látásra vonatkozó érzékenységi görbéjét. Ezt követően a szkotopikus látáshoz kalibrált fénymérővel meghatározzuk ugyanannak a lámpának a szkotopikus érzékenységi görbéjét. A kapott értékek elosztásával kapott szám az S/P hányados.

Az alábbi diagram alapján összevethetők a DML indukciós lámpák S/P hányadosai az iparban elterjedten alkalmazott más lámpatípusok S/P hányadosaival. A feltüntetett értékek Francis Rubenstein és a Berkley Labs adatain alapulnak.

Különféle fényforrások S/P hányadosai

 

S/P hányados - példa

Fémhalogénlámpa – 400 wattos, a gyártó adatai szerint a konverziós hatásfok 56,9 lumen/watt.
Ezzel számolva: 400x56,9=22.760 lumen x 1,49 (S/P hányados) =33.912 vizuálisan effektív lumen.

DML indukciós lámpa – 200 wattos, a gyártó adatai szerint a konverziós hatásfok 80 lumen/watt.
Ezzel számolva: 200x80=16.000 lumen x 2,25 (S/P hányados) =36.000 vizuálisan effektív lumen.

A világítási teljesítmény csökkenése

A DML-ek új, szabadalmaztatott technológiája alapvetően egy elektróda nélküli fénycsövet takar. Az elektróda és izzószál nélküli lámpa esetében a fénykibocsátás a gázok energia leadása és az elekromágneses indukció alapelveire támaszkodik. Az így kapott lámpa élettartamával egyetlen más típus sem versenyezhet: a lámpából és előtétből álló rendszerre a gyártó mindenki másnál hosszabb, 5 éves garanciát vállal. Ez más szavakkal 100.000 üzemórás élettartamot – napi 11 órás működés esetén 25 évet – jelent.


 

A világítási teljesítmény csökkenését bemutató diagram azt mutatja, hogy a különböző fényforrások vizuálisan effektív lumenszáma hogyan csökken az idő előre haladtával. Az indukciós lámpa minden versenytársánál 3-5-ször tovább tart, ideértve a HID (MH / HPS) típusokat, csakúgy, mint az újabb CFL T5 és T8 modelleket, és eközben megőrzi kiemelkedő világítási teljesítményét.
Hagyományos fénymérővel vagy spektrométerrel meghatározzuk a lámpa fotopikus látásra vonatkozó érzékenységi görbéjét. Ezt követően a szkotopikus látáshoz kalibrált fénymérővel meghatározzuk ugyanannak a lámpának a szkotopikus érzékenységi görbéjét. A kapott értékek elosztásával kapott szám az S/P hányados.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3